Στις 26,27 και 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας, το καλοκαιρινό σεμινάριο καθώς και οι εξετάσεις για dan SKIF GREECE με την εντυπωσιακή συμμετοχή 130 καρατέκα.

    Καλεσμένοι για άλλη μια φορά ήταν:
ο SENSEI TOSHIO YAMADA 8 DAN ιδρυτής του SKIF στην Ελλάδα και ο SENSEI CIANGHIZ AZADEH 6 DAN, "δεξί χέρι" του SENSEI YAMADA και προπονητής ISSO Ιταλίας.

    Ο SENSEI YAMADA δίδαξε τεχνικές, που βασίζονται στην ισορροπία και την μετακίνηση του σώματος, με το ιδιαίτερο στυλ που τον χαρακτηρίζει, βασισμένος πάντα στις τέλειες γεωμετρικά στάσεις του και στο αβίαστο πραγματικά KIME του (που το νιώθεις έντονα, όταν είσαι παρτενέρ του).

    Ο SENSEI CIANGHIZ, άξιος μαθητής και ακόλουθος του SENSEI YAMADA, για πάρα πολλά χρόνια, εντυπωσίασε τους Έλληνες καρατέκα με την άνεσή του στις τεχνικές ποδιών αλλά κυρίως με τον απλό και ταπεινό του χαρακτήρα. Ένα ζωντανό παράδειγμα για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας καρατέκα, παρά τα πολλά χρόνια εμπειρίας. Αφοπλιστικά απλός και εντυπωσιακά αποτελεσματικός, κέρδισε τις καρδιές όλων μας.

    Στο σεμινάριο δίδαξαν ακόμα:
-O SENSEI ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ, που προήχθη επιτυχώς στο 6 DAN, προπονητής της εθνικής ομάδας SKIF.
-Η SENSEI ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, 5 DAN, παγκόσμια πρωταθλήτρια και προπονήτρια εθνικής SKIF.
-Ο SENSEI ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5 DAN(που εξελέγχει και Α' αντιπρόεδρος στην κρατική ομοσπονδία ΕΛΟΚ) προπονητής της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, και
-O SENSEI ΖΑΡΟΥΧΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ,4 DAN, μέλος της εθνικής ομάδας SKIF.

    Τέλος, να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι το σημαντικό αυτό σεμινάριο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς την προσωπική προσπάθεια, υπεύθυνη οργάνωση και συστηματική επίβλεψη των :
-SENSEI ΝΙΚΗΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΙΩΤΗ, 7 DAN, CHIEF INSTRUCTOR SKIF, Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΛΟΚ και o
-SENSEI GΗΑΖΙ KΕΥVΑΝ, 7 DAN CHIEF INSTRUCTOR SKIF και ΙSSO ΕΛΛΑΔΟΣ,Sport Director της κρατικής ομοσπονδίας ΕΛΟΚ. Ένα αήττητο δίδυμο επιτυχίας , που η αγάπη και η αφοσίωση τους στο καράτε, είχε σαν αποτέλεσμα να ανθήσει το SKΙF στην Ελλάδα.

ΟSS.