Φορτωμένη με μετάλλια η Ελληνική αποστολή από το Παγκόσμιο της SKIF.


   Με “γεμάτες αποσκευές” γύρισε η Ελληνική αποστολή του Shotokan Καράτε της SKIF Hellas, από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Shotokan Karate International Federation, το οποίο διεξήχθη στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, στις 25, 26 και 27 Αυγούστου. Η ομάδα μας συμμετείχε με 73 αθλήτριες και αθλητές καρατέκα, σε Κάτα και Κούμιτε αγωνίσματα, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Δυνατοί αγώνες που έκοψαν την ανάσα, σε μεγάλες κατηγορίες των 60 και άνω συμμετοχών ανά κατηγορία και πάντα στα πλαίσια του παραδοσιακού, ρεαλιστικού και άκρως μαχητικού Shotokan Καράτε!
   Εντυπωσιακές ήταν όλες οι εμφανίσεις των Ελλήνων Καρατέκα μας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Σπύρο Τσαγκαρόπουλο στην κατηγορία 14-15 ετών! Ασημένιο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Σινάνη στην 12-13 ετών Κούμιτε, όπως και για την Σοφία Αρετάκη στην 14-15 ετών Κούμιτε, ενώ στην ίδια κατηγορία η Στεφανία Κασσελάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!
   Στα ομαδικά από την άλλη η ανδρική μας ομάδα στο Κούμιτε, με τους Φάρι Μπαραντιέ, Ιάσωνα Πολυζωίδη, Ιωάννη Αρσένη, Γεράσιμο Μιχελάκο, Νικόλαο Κοπιδάκη, Μιχάλη Ραπτάκη και Άγγελο Πατσωνάκη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας πρωτίστως την απρόσμενα καλή ομάδα του Κυργιστάν, έπειτα τους Αυστραλούς, κοντράροντας τέλος στα ημιτελικά, στα ίσα τους εντυπωσιακούς Ιάπωνες, οι οποίοι κατέκτησαν και την πρώτη θέση της κατηγορίας. Χάλκινο μετάλλιο επίσης για τηνΛυδία Σουρανάκη στην κατηγορία Κούμιτε γυναικών και τον Χρήστο Χαλάστρα στην κατηγορία Κούμιτε 14-15 ετών.
   Τις εντυπώσεις έκλεψε για άλλη μια φορά η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελπίδα Χριστοδούλου, η οποία όπως εδώ και 20 χρόνια είναι πάντα μέσα στα μετάλλια, έτσι και τώρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Κούμιτε γυναικών και την 4η θέση στην Κατα γυναικών, ενώ μαζί με το Γιώργο Βατσιλίδη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Γιακουσόκου Κούμιτε. Οι δάσκαλοι Νικήτας Ζαρουχλιώτης και Γιάννης Χρυσουλάκης απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και κατέκτησαν την 4η θέση στην κατηγορία Γιακουσόκου Κούμιτε.
   Ακόμη μία 4η θέση για την Αθανασία Σταυριανάκη στην κατηγορία των Κάτα U12! Μια ανάσα κυριολεκτικά από τα μετάλλια έφτασαν οι, Μυρτώ Τριανταφύλλου και Αλίκη Μουμούρη κατακτώντας την 5η θέση στις κατηγορίες τους, Κούμιτε U12 και Κάτα U12 αντίστοιχα. Οι αθλήτριες Ιουλία Λιοντή και Θέμις Παπαθανασίου κατέκτησαν την και θέση αντίστοιχα στην κατηγορία των Κάτα βετεράνων γυναικών.
   Ακόμη μια 5η θέση για την ομάδα της Ελπίδας Χριστοδούλου, Ιουλίας Λιοντή και Ιωάννας Κόλλια στην Κάτα βετεράνων γυναικών. Τεράστια επίδοση είχε και ο καταπληκτικός Γιάννης Κωστίδης, ο οποίος έλαβε την 6η θέση στην πολύ δύσκολη κατηγορία του Κάτα ανδρών, ανάμεσα σε 64 συμμετέχοντες! 7η θέση και για την Δέσποινα Σταυριανάκη στην κατηγορία των Κάτα 12-13 ετών.
   Τέλος, μέσα στην τελική 8αδα των κατηγοριών τους βρέθηκαν οι, Γιαπιτζάκης Βαγγέλης (Κάτα U12), Αλέξανδρος Μωραΐτης (Κάτα 12-13), Χριστιάννα Ανδριώτη (Κάτα 14-15) και Μαρία Αναστασία Παπαδοπούλου (Κάτα 14-15). Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες καρατέκα έδωσαν οι δάσκαλοι και αρχηγοί της Ελληνικής ομάδας, Κέιβαν Γκάζι και Νικήτας Ζαρουχλιώτης όπως και σύσσωμη η Ελληνική αποστολή η οποία απαρτιζόταν από 30 συνοδούς, τον αρχιπροπονητή της ομάδας και παλαίμαχο πρωταθλητή σενσέι Γεωργιάδη Μάρκο, ο οποίος έπειτα από τις επιτυχημένες εξετάσεις έλαβε το 7ο Νταν SKIF, τον διεθνή διαιτητή μας και δάσκαλο των Χανίων Γατίδη Παναγιώτη, την δασκάλα και παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστοδούλου Ελπίδα από τα Ιλίσια, τον δάσκαλο Ηρακλείου Γιαπιτζάκη Ζαχαρία, τον δάσκαλο Μαθιόζογλου Γιάννη από Ραφήνα, τον δάσκαλο Τριανταφύλλου Νίκο από την Κέρκυρα τον δάσκαλο Πατσωνάκη Άγγελο από το Ναύπλιο και την δασκάλα Φανού Δώρα από Αγία Παρασκευή. Επόμενο ραντεβού πλέον στη χώρα μας το 2025, με στόχο την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος SKIF.

Photo Album